Vojska Rame Uz Rame Sa Narodom Na Ulici Poziva Sve Da Se Formira“Krizni Štab“VIDEO

Da ima nade za „bolje sutra“ potvrđuje i izreka „Samo sloga Srbina spasava“ i formiranje udruženja „Spona Srbije“

Svedoci smo da se u odbrani Ustava i zakonitosti sve više građana okuplja na protestima, a sada im se pridružio i Vojni sindikat Srbije, predstavnici vojske kojima je uvek po svim istraživanjima narod najviše verovao.
U odbrani Ustava i zakona članovi i simpatizeri jedinog reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije biće se građanima na protestima i pozivaju organizatore da se jasno formulišu zahtevi i formira koordinaciono telo „krizni štab“
Vojni sindikat Srbije predstavilo je i novo udruženje „Spona Srbije“ koje pored sindikata, čine i Udruženje starosedelaca Kraljeva i Udruženje veterana Srbije. Novo udruženje će se zalagati za poštovanje Ustava i zakona, a pozvali su da im se pridruže i „druge sindikalne organizacije, pojedinci, sveštenstvo, profesori i organizacije“. 
Vojska uz narod

Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je svoje članove i simpatizere da se priključe protestima u Srbiji i stanu na ulici „rame uz rame sa svojim narodom“ u borbi za Ustav i zakon, ocenjujući da su institucije u Srbiji u vlasti jednog čoveka.

Predsednik VSS-a Novica Antić rekao je da su predstavnike jedinog reprezentativnog vojnog sindikata već kontaktirali iz drugih gradova i da će njihovi predstavnici govoriti na protestima. Na konferenciji za novinare istaknuto je i da VSS ne podržava nijednu partiju, niti političku opciju već „svenarodni protest“.

Apelovao je na organizatore da oforme koordinaciono telo, „krizni štab“, koji bi jasno formulisao ciljeve, ali i kako ih ostvariti. Takođe je dodao da je važno odrediti do koje granice će se  koristiti represivne mere, kao što je to bilo u Francuskoj i nekim drugim zemljama, gde su ljudi bili spremni bukvalno na najveće rizike da bi ostvarili te zahteve.

Veoma je pozitivno što sve veći broj građana učestvuju na protestima, međutim, bez jasnih zahteva, taj protest će se osuti, kao što je bio slučaj sa protestima iz 2016. godine – rekao je Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata.

On je naglasio da se sindikat ograđuje od svih političkih partija koje „podržavaju proteste“, ali ostavio je mogućnost da zajedno sa njima učestvuje u procesu formulacije zahteva.

– Za nas je prihvatljivo da predstavnici partija budu u koordinacionom telu protesta, ali samo pod uslovom da se naše učešće ne protumači kao podrška ijednoj od stranaka – kazao je Antić.


Novo udruženje građana Spona Srbije

Pored podrške protestima, Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije  predstavio je i novoformirano udruženje građana Spona Srbije, koje pored sindikata, čine i Udruženje starosedelaca Kraljeva i Udruženje veterana Srbije. Novo udruženje će se zalagati za poštovanje Ustava i zakona,a predsednik VSS pozvao je sve „druge sindikalne organizacije, pojedince, sveštenstvo, profesore i organizacije“ da im se pridruže. On nije mogao da isključi mogućnost da se udruženje Spona Srbije u nekom trenutku uključi u izbornu trku.

Ivan Matović iz Udruženja starosedelaca Kraljeva dodao je da je ova organizacija nastala iz potrebe da građani neposredno uzmu učešće u javnom životu. On je istakao da je ovo udruženje na poslednjim lokalnim izborima prešlo cenzus.

Goran Vidojević iz Udruženja veterana je naglasio da se oni zalažu za status boraca, koji u najvećem broju žive u bedi.

„Kada je trebalo, mi smo prvi krenuli za ovu državu. A sada niko se ne brine o nama“, naveo je Vidojević.

Goran Vidojević iz Udruženja veterana je naglasio da se oni zalažu za status boraca, koji u najvećem broju žive u bedi.

„Kada je trebalo, mi smo prvi krenuli za ovu državu. A sada niko se ne brine o nama“, naveo je Vidojević.

Ostavite komentar