TRAGEDIJA: Četiri koleginice sletele u provaliju duboku 200 metara! – VIDEO

Pedagog Merima Balkić, profesorka Lejla Sadiković, bivša direktorka Almina Ćorović i higijeničarka Mina Kadrić, radnice Osnovne škole “Kovačići”, prekjuče su u stravičnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Sarajevo – Pale u mestu Čeljigovići, sletevši u Miljacku, izgubile živote.

Nezapamćena tragedija potresla je ne samo Kanton Sarajevo nego i čitavu BiH.

Pežo 207 kojim je upravljala Balkić oko 13 sati je sleteo je u provaliju duboku skoro 200 metara. U tom momentu slučajno se na proširenju zadesio Veljko Filipović. Kako je juče ispričao za Avaz, padala je kiša, a put je bio mokar.

– Nisu vozile brže od 60 na sat. Međutim, put je bio mokar, video sam da je žena počela da koči, ali je izgubila kontrolu nad vozilom. Prednjim desnim točkom udarila je u potporni zid koji se nalazi sa desne strane puta – priča Filipović, duboko potresen nesrećom kojoj je bio svedok.

Kaže da su se potom okrenule na putu i bočno proletele u provaliju. Potrčao je prema njima, ali uskoro mu je automobil nestao iz vidokruga.

U neverici, počeo je da maše rukama. U tom trenutku zaustavio se momak koji je pozvao policiju. Nedugo zatim stigli su i policajci, pripadnici gorskih službi spašavanja Jahorina i Foča, vatrogasci…

– Tuga ogromna. Pa pogledajte, da su samo koji metar niže proklizale, udarile bi u stenu ili malo više gde je šljunak. Baš na ovom mestu gde su one proletle je rupa. Da je tu bila bankina, tragedija se ne bi dogodila – govori Filipović.

Do tela nesrećnih žena i automobila bilo je izuzetno teško doći. Teren klizav i blatnjav zbog kiše koja je padala od jutra. Skoro sat su se ekipe pokušavale da probiju do reke, a oko 15.30 u pomoć su pozvane i ekipe GSS-a sarajevske opštine Novi Grad.

Ricochet

Ostavite komentar