SOROŠ VUČIĆU GODINAMA DAJE MILIONE DOLARA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa američkim investitorom Džordžom Sorošom i njegovim sinom Aleksom. Ova informacija objavljena je kao potpuno očekivani deo protokola, uprkos tome što se poslednjih godina u delu srpskih medija, koji otvoreno podržavaju vlast, Soroš predstavlja kao sinonim zla.

„Soroš hoće rat u Srbiji“, „Žutom patkom ruši Vučića“, „Pakleni plan zloglasnog američkog tajkuna! Džordž Soroš plaća da migranti ostanu u Srbiji!“… ovo su samo neki od naslova u tim medijima.

Čak i predstavnici vlasti svojim izjavama doprinose ovakvim tezama, optužujući novinare da se pojedinim temama bave i istražuju samo zato što dobijaju sredstva iz fondova koji su u te namene i osnovani, i koja koriste i institucije Republike Srbije. Jedan od tih je i Fond Džordža Soroša.

Sve ovo nije bila prepreka da se predsednik Vučić sretne sa Sorošom.

Nakon sastanka Vučić je rekao:

„Saslušao sam ih, ali su i oni mene saslušali. Nisamo se bavili tračevima, već ozbiljnim stvarima. Razmenili smo viđenja o dešavanjima u svetu, Evropi, na Balkanu. Mislim da je važno da na tako bitnom mestu kažem te stvari. Bio je to veoma zanimljiv razgovor“.

„Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji“, navodi se na sajtu Fondacije.

Po poznatoj matrici ignoriše se to da pored medija, nevladinih organizacija, Sorošova Fondacija za otvoreno društvo u Srbiji pomaže, primera radi, i izgradnju nezavisnih institucija države, tužilačka, sudijska udruženja…

Tim novcem pomagali su demokratizaciju društva u Srbiji i o tome postoji javno dostupni podaci.

Iz takvih registara se primera radi vidi da i sama država koristi sredstva iz fondova poput Sorošovog, a nezavisne institucije Republike Srbije čak iz tog istog Fonda.

Vučić je za svoj sistem i kao premijer i predsednik dobijao milione dolara od Soroša za razvoj institucija, da nije možda on strani plaćenik onda!?

Ricochet

Ostavite komentar