Beograd: Ubijen još jedan pripadnik crnogorskog narko-kartela?!

Ubijeni Predrag Mitrović zvani Pereca je rodom iz Ljubovije. Do pre sedam-osam godina tamo je držao najpoznatiji lokalni kafe-bar „Kasl“, a potom se sa suprugom i dvojicom sinova preselio u Beograd.

Predrag Mitrović (49) ubijen je u petak oko 17 časova u mafijaškoj sačekuši u Kolubarskoj ulici u beogradskom naselju Dušanovac. On je upucan sa dva hica u glavu iz automobila u pokretu, u trenutku kada je parkirao svoj beli „reno“ ispred kuće u kojoj stanuje.

Pretpostavlja se da je ubica ili više njih koristio prigušivač, s obzirom na to da niko iz komšiluka nije čuo pucnjavu. Očigledno je i ovaj put u pitanju delo profesionalaca, koji su uspeli neopaženo da pobegnu, iako se u neposrednoj blizini nalazi policijska stanica. Interesantno je da je Mitrović nosio nanogicu, koja se stavlja osuđenima na kućni zatvor.

Za sada zvanično nije potvrđeno zbog kojeg krivičnog dela je osuđen, mada je izvesno da je imao podeblji policijski dosije, navodno i zbog trgovine narkoticima. Međutim, jedan od njegovih prijatelja koji se zatekao na mestu ubistva je to demantovao, tvrdeći da je bio u kućnom zatvoru „zbog neke tuče“.

– I dok je bio u Ljuboviji važio je za čoveka koji je stalno bio u sukobu sa zakonom. Njegovo ime se dovodilo u vezu sa rasturanjem droge i brojnim nasilničkim ispadima. Bio je preke naravi, strah i trepet u gradu, a onda je samo odjednom nestao. Malo ko ga je viđao u poslednje vreme i znao čime se bavi – otkriva jedan od Mitrovićevih poznanika.

Inače, osuđeni na kućni zatvor ima pravo da u toku dana napusti stan na najviše dva sata, a u posebno odobrenim slučajevima i duže. Pritom, mora neprestano da nosi elektronski odašiljač na nozi, poznatiji kao nanogica.

SUPRUGA GLEDALA UBISTVO

Supruga ubijenog Predraga Mitrovića (49), zvanog Pereca, navodno je gledala preko kamera trenutak likvidacije. Mitrović je ubijen u petak u 17 časova, iz devetomilimetarskog oružja s prigušivačem, nakon što je uparkirao i izašao iz „renoa“ kod svoje kuće na Dušanovcu.

Dok je koračao prema kapiji, ubice su pokrenule automobil u kom su ga čekale i nakon što su došle do njega, suvozač je otvorio vatru.

Ubistvo na Dušanovcu, Dušanovac, Predrag Mitrović

Ubistvo je gledala njegova supruga jer ga je očekivala da dođe. Policija ne isključuje mogućnost da je Mitrovićevo ubistvo nastavak rata crnogorskih klanova jer je on, navodno, važio za osobu blisku „kavčanima“, koji su suparnici „škaljarskom klanu“.

Kako saznajemo, sigurnosne kamere sa Mitrovićeve kuće su snimile ubistvo i, navodno, ubice za kojima policija traga. Tokom uviđaja, policija je pronašla i još neke tragove koji mogu da pomognu da se dođe do izvršioca likvidacije.

Prema operativnim podacima, Mitrović se družio i važio za dobrog prijatelja Ivana Ćirića, koji je likvidiran na Voždovcu u oktobru prošle godine.

 Pored sumnje da je Mitrović bio blizak kavačkom klanu, on je poslovao i sa sada pokojnim Ćirićem, koji je važio za glavnog čoveka na Voždovcu u vezi sa trgovinom narkoticima. Ćirić je prljav novac prao preko građevinskih poslova, a u tome mu je, kako se sumnja, pomagao Mitrović. Zbog specifičnosti poslova kojima se ubijeni bavio, a i ljudima sa kojima se družio, istraga ide u više pravaca. Sve opcije su otvorene, mada se ne isključuje mogućnost da je Mitrović ubijen u nastavku rata klanova – kaže izvor iz istrage.

Ubistvo na Dušanovcu, Dušanovac, Predrag Mitrović

– Njegova likvidacija po mnogo čemu podseća na nedavnu likvidaciju u Podgorici Veselina Kalezića (47) u kog su ubice pucale iz kalibra devet milimetara, koji je imao prigušivač a pobegli su automobilom „reno megan“. Ubijeni Kalezić i Mitrović su slovili za pripadnike „kavačkog klana“, s tim što je Kalezić bio na višem mestu hijerarhijske lestvice. Da li su ova dva ubistva povezana ili je Mitrović glavom platio za neki od starijih dugova, utvrdiće se daljom istragom – priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, policija je nakon ubistva obavila brojne informativne razgovore sa Mitrovićevim prijateljima i drugim osobama iz kriminogene sredine.

Komšije iz ulice o ubijenom su rekli da su ga površno poznavale, ali da su za ubistvo saznale kada su čuli vrisak Mitrovićeve žene koja je istrčala na ulicu.

Ostavite komentar